Bemutatkozó

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm Önt a Komádi Gyermekotthon honlapján.

A Komádi Gyermekotthon, mint gyermekeket befogadó intézmény közel hetvenöt éves múltra tekinthet vissza. Funkciói az évtizedek folyamán változtak. 1939-ben nyitotta meg kapuit a tanyasi gyermekek internátusaként. Később a tanyavilág felszámolása miatt egyre nagyobb lett az állami gondozásba vett gyermekek aránya.

Jelenleg 7 csoportban élik a gyermekek mindennapjaikat, ahol az elhelyezési adottságok miatt nemenként még mindig elkülönülnek egymástól. A gyermekotthon átalakulás alatt álló nagy létszámú gyermekvédelmi intézmény 136 fős férőhelyszámmal, ahol 3 éves kortól 24 éves korig nevelkednek a gyermekek.

2008. szeptemberében adtunk át két új, egyenként 12 férőhelyes lakásotthont, ahol a kihelyezett gyermekek korszerű, a kor és a jogszabályok elvárásainak megfelelő körülmények között nevelkedhetnek.

A gyermekotthon otthont nyújtó ellátást biztosít. Olyan gyermekek befogadásáról, fejlesztéséről, neveléséről gondoskodunk, akik saját családjukban veszélyeztető körülmények között nevelkedtek.

A gyermekotthonban és a lakásotthonokban a gondozás nevelés célja, hogy neveltjeink testileg, értelmileg érzelmileg, erkölcsileg koruknak és képességeiknek megfelelően fejlődjenek, képességeik, személyiségük a lehető legteljesebb módon kibontakozzék, és képessé váljanak a vérszerinti családjukba való visszailleszkedésre, vagy nevelőszülői, illetve örökbefogadó családba történő beilleszkedésre, az önálló életvitelre.

Cél, hogy a gyermekek a családi mintát követő környezetben éljenek. Ugyanolyan vagy majdnem ugyanolyan élethelyzeteket tapasztaljanak meg, mint amire lehetőségük lenne a funkcióiban jól működő családban.

Teljes körű ellátást nyújtunk. Különböző szabadidős tevékenységeket szervezünk a gyerekek részére. Lehetőségük van barkácsolni, különböző kézműves technikákat elsajátítani, igénybe vehetik a könyvtár, a számítástechnikai terem szolgáltatásait. Életünkben komoly szerepet játszik a mozgás, a sport. Évente több alkalommal is megmérettetnek sportolóink különböző szintű tornákon, ahol szinte mindig dobogós helyezéseket is elérnek. Rendezvényeink szervezése során is a szabadidő hasznos eltöltése a cél. Farsangon, Ki mit tud?-on, különböző játékos, ügyességi és műveltségi vetélkedőkön mérhetik össze tudásukat, ügyességüket társaikkal.

A gyermekotthoni rész kiváltására fenntartónk sikeresen pályázott, így a következő évtől korszerű  környezetet biztosíthatunk a gyerekek részére.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.