Grassroots Régiós Döntő 2015

Az UEFA a kétezres évek elején indította el Grassroots-programját, hogy jelezze: a labdarúgás ugyanannyira az amatőröké, mint a profiké, a szabadidősport egyenlő szinten van a professzionális futballal. Az MLSZ felkarolta és támogatja az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány azon törekvését, hogy a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyermekek és fiatalok körében is népszerűsítsék a labdarúgást. Az UEFA 2013-ban a Legjobb Grassroots Projekt címet adományozta az alapítvány részére.

A Komádi Gyermekotthon csapata hosszú évek óta eredményes szereplője volt a Grassroots tornáknak. Radics Kálmán, az Alapítvány elnöke 2012-ben vette fel a kapcsolatot intézményünkkel abból a célból, hogy regionális döntő helyszíneként is szerepelhessünk.
2015. május 9-én így már harmadik alkalommal rendezte meg az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány, valamint a Komádi Gyermekotthont közvetlenül segítő Összefogás Gyermekeinkért Alapítvány a gyermekvédelmi intézmények részére szervezett országos bajnokság regionális döntőjét. A sporteseményre hét csapat fogadta el a meghívást:
Éltes Mátyás Általános és Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon, Hajdúszoboszló
Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ
Arany János Gyermekotthon, Berettyóújfalu
Reménysugár Gyermekotthon, Debrecen
Komádi Gyermekotthon (két csapat)
Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ, Békés

A rendezvényt Hidvégi László a Komádi Gyermekotthon igazgatója és Radics Kálmán úr, a Hit és Sport Alapítvány elnöke nyitotta meg.
A nézők izgalmas mérkőzéseket láthattak. A játékosok mindent elkövettek a győzelem érdekében.

A döntő eredményei a következők:

1. helyezett: Komádi Gyermekotthon 1. csapat
2. helyezett: Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ
3. helyezett: Arany János Gyermekotthon, Berettyóújfalu

A győzelemhez hozzájárult a hetente rendszeresen tartott edzési lehetőség is, amelyet a Generali Mosolyvadász Program biztosított számunkra.

Az első helyezés megszerzésének köszönhetően  2015. augusztus elején a Komádi Gyermekotthon csapata vehet részt a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjén Kecskeméten. Az intézmény futballcsapata címvédőként is részt vesz az Európa Kupán, mert 2014-ben a nemzetközi mezőny 17 csapatát megelőzve első helyezést ért el. A vándorserleg birtokosa automatikus meghívást kap a rangos rendezvényre.

A győztes csapat névsora: Bujdosó Dávid, Bujdosó Benjamin, Buliska György, Holló József, Lakatos Norbert, László Alfonz, László Kristóf, Mohácsi Norbert, Szentesi Gábor, Szentesi Sándor.
Edző: Szabó Sándor nevelő

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.