Beindult az Olvasóklub

 A Komádi Gyermekotthon gyermekei körében önálló kezdeményezésként októberben kezdte meg működését az Olvasó Klub. Az OLVASÓ KLUB tagjai együtt, közösen elolvasva, feldolgozva ismerkedhetnek meg a legnépszerűbb mesékkel, és ifjúsági olvasmányokkal. A klubbot Puskás János pszichológus vezeti. A klub elsődleges célja az olvasás népszerűsítése, új ismeretek elsajátítása, az egyéni szókincs bővítése, az általános ismeretek szélesítése, színesítése. Intézményünk  2013. december 4-én az Olvasó Klub tagjainak aktív részvételével megrendezte a Gárdonyi Géza Hangos Olvasási Versenyt.

Olvasási verseny a Komádi Gyermekotthonban (2013) 056 (Másolás)A Gárdonyi évforduló alkalmából a versenyen induló gyermekek közül többen Gárdonyi Géza műveiből választottak részleteket, de voltak akik meséket, népmeséket olvastak fel.

Minden gyermek, aki részt vett a versenyen, A Komádi Gyermekotthon jóvoltából lehetőséget kapott a Debreceni Csokonai Színház: Légy jó mindhalálig című előadásának megtekintésére. A színházlátogatás várhatóan a jövő év elején történik majd meg. A zsűri ( Hidvégi László, Karancsi Angéla, Cserép Imre és Puskás János) az alábbi értékelési szempontok figyelembe vételével döntött. Olvasási technika: A természetes beszéd ütemének megfelelős folyamatos olvasás. Újrakezdések elkerülése. Pontos, szöveghű olvasás. Kifejező olvasás: A mondatközi és mondat végi írásjeleknek megfelelő tagolása (hangszín, hanglejtés, dallam). Értelmi szünettartás. Tempóváltás, hangerőváltás, hangszínváltás. Tiszta hangképzés. Kapcsolatteremtés a hallgatósággal: Kitekintés a szövegből, szemkontaktus a hallgatósággal. A verseny első három helyezettje: – Rostás Vivien 3. o., Posta Ilona 8. o. és Rostás Tibor 6.o.  – A képen a benevezett tanulók láthatók a szervezővel, Puskás Jánossal.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.