Farsang 2014.

A gyermekotthonban 2014. február 28-án pénteken délután került megrendezésre a farsangi mulatság.

A rendezvény farsangi jelmezfelvonulással és jelmezversennyel kezdődött. 45 gyermek öltött farsangi jelmezt. A jelmezek között a klasszikus mesefigurák (Jancsi és Juliska, Hófehérfe és a gonosz mostoha, Piroska) mellett igen kreatív és igen ötletes jelmezeket is láthattunk. Az angyal, az ördög, az apáca, a közmunkás, a tyúktolvaj mellett igen egyéni jelmezekbe öltözött versenyzők is voltak. Ilyen volt a „fészkes fekete fene”, a „halál fia”, a „sárga irigység”, vagy a „szívenszúrt gyatyamadzag”. Nagy sikert okoztak a különböző ételeket megjelenítő farsangi jelmezek, a szalonna tükörtojással, a spagetti húsgombóccal, a hot- dog, a szőlő, vagy a sajtban az egér.DSCN7212

Szinte minden jelmez saját készítésű, nagy gonddal tervezett és igényes kivitelezéssel készült. Ezek között felismerhettük Charlie Chaplint, Pókembert, Drakulát, Spongya bobot, Rowenát, Demonát. A legifjabb versenyzők között igen nagy sikert aratott a csikós, a tigris és a bocika jelmez.

Amíg a zsűri visszavonult a valóban igen nehéz döntés meghozatalára, addig a jelmezesek és a közönség elfogyaszthatta az igen finom farsangi fánkot. Az eredményhirdetés után a télbúcsúztatás régi és szép hagyományát elevenítették fel a gyermekek és a felnőttek amikor a telet jelképező szalmabábot, a jelmezek egy részét, és hópelyheket jelképező papírdíszeket égettek el az udvaron. A gyerekek nagy örömére a rendezvény igazi farsangi mulatsághoz illően farsangi bállal, zenés bulival zárult.

Fotók a Galériában megtekinthetők.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.