„Szeméthegyen túl” projekt

 

logo szeméthegy

A Komádi Gyermekotthon adott helyet a Rubeus Egyesület által szervezett programsorozat nyitórendezvényének november 20-án.

A Rubeus Egyesület „A szeméthegyen túl…” c. (KEOP-6.1.0/B/11-2011-0136) projektjének célja, hogy a környezeti nevelést, a környezet és energiatudatos viselkedésmintákat hátrányos helyzetű, gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermekek számára is elérhetővé tegye.

A projekt célcsoportra gyakorolt rövid távú hatásai: a hulladéktermelés, élelmiszer- és energiafogyasztással kapcsolatos ismereteik bővülése, a hulladékkezeléssel az élelmiszer-fogyasztással és az energiafogyasztással kapcsolatos alternatívák megismerése.

Hosszú távú hatások:

1. A célcsoport tagjai körében energia- és klímatudatos szemlélet kialakítása, a környezettudatos viselkedés iránti fogékonyság növelése.

2. Pozitív hatás elérése a fenntarthatóság gazdasági és fogyasztási dimenziójában az energiahatékonyságon és az alternatív élelmiszer-termelésen keresztül, amelynek a célcsoport is integráns részét képezi.

3. A térségi környezeti, éghajlati és termelési adottságokhoz illeszkedő környezettudatos életstílus és életmód kialakítása iránti fogékonyság növelése a célcsoport tagjaiban.

A rendezvénysorozat 20 alkalomból áll, melyek a megyei koordinátorok vezetésével egyenként 3 óra időkeretben dolgozzák fel a szakemberek által összeállított tematikát. A programban interaktív előadások és játékos csoportfoglalkozások mellett, a programhoz kapcsolódó alkotói verseny bemutatására is sor kerül.

A nyitórendezvényen készült plakáttervek a Galériában megtekinthetők.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.