Szexről és drogokról beszélgettek Caramellel a gyerekek

Szexről és drogokról beszélgettek Caramellel a gyerekek

A népszerű énekes, Molnár Ferenc Caramel, a Komádi Gyermekotthon gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló lakóihoz látogatott szerdán, hogy segítsen egy fiatalokat célzó prevenciós programban.caramel (2)

„Magam is olyan közegben mozgok, ahol nagy divatja van a drogoknak. Soha ne cselekedjetek divatból. Amit csináltok, azt azért tegyétek, mert azok ti vagytok. Ha megkínál valaki egy spanglival, nyugodtan mondjatok rá nemet. Jómagam Törökszentmiklóson nőttem fel egy cigánytelepen a Hold utcában, de mi csak Chicago utcának hívtuk. Ne feledjétek, bármilyen nehéz is az élet, tanuljatok, mert a tudás olyan dolog, amit soha senki nem tud tőletek elvenni” – mondta a három részből álló prevenciós foglalkozás záró alkalmán Caramel, aki egy mini-koncerttel is meglepte a komádi gyermekotthon lakóit.

Kutatások szerint a gyermekotthonban élők közül háromszor annyian próbálták már ki a marihuánát, mint családban élő kortársaik, és csak minden harmadik védekezett szexuális együttlét alkalmával. A Generali a Biztonságért Alapítvány nemrégiben indult kezdeményezése keretében 12 gyerekotthonba viszi el prevenciós programját. A beszélgetéssorozat célja, hogy a fiatalok szakértők segítségével tabutörő módon, a nevelők és egyéb felnőttek szigorú kizárásával, nyíltan beszélhessenek az őket leginkább érintő problémákról, mint például a szexuális védekezés, a korai terhesség, vagy a drogfogyasztás következményei.

A rendezvényről képek a Galériában megtekinthetők.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.